28J | Existim i lluitem contra la mercantilització de les nostres vides
El 28 de juny, als Països Catalans i arreu del món és sinonim de lluita. Perquè tot i que sabem que avui podem celebrar l'avanç de les conquestes en materia de drets per a la població LGTBI, encara queda combat. Encara queda lluita.
A casa nostra, a l'any 2018, declaracions homofòbiques de representants de l'església catòlica, agressions i atacs al carrer, discriminació laboral per identitat sexual i expressió de gènere, invisibilització de les lesbianes, rentats de cara "gayfriendly" a estats colonitzadors com el d'Israel, psicopatologització de les identitats i expressions no-normatives, persecució de lesbianes, gais, i trans en molts pobles del món... Són només la punta d'aquest iceberg que és el patriarcat i l'heteronormativitat.
Avui 28 de juny prenem la paraula. Aquest 28 de juny, construïm el futur en primera persona del plural. Per fer-ho a cada carrer, a cada barri, poble, vila o ciutat.
RECORDEM a totes aquelles que ens han precedit en la lluita per l'alliberament LGTBI. Fem valdre la memòria de lluitadores, activistes, militants que forjant un teler de lluites obreres, feministes, populars van saber que l'alliberament sexual i de gènere calia que fos un eix present en totes i cadascuna de les reivindicacions per una societat justa i sense discriminació.
ORGANITZEM-NOS a cada barri, poble i ciutat. Extenem territorialment a cada racó dels Països Catalans respostes per fer front a la xacra de la LGTBfòbia, proposant imaginaris i pràctiques que ens permetin viure en dignitat i llibertat als nostres pobles i ciutats, sense haver de marxar, existint allà on vulguem.
ARRELEM polítiques LGTB a tots els municipis. Impulsem un treball irreversible en l'ambit municipalista que transformi les condicions d'existència de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. A les escoles contribuint a implantar plans pedagògics que posin de relleu la diversitat sexual i de gènere de la nostra societat, a la feina combatent qualsevol rastre de discriminació, als carrers convertint-los en espais de seguretat per a totes les persones omplint-los de referents visibles LGTBI, recuperant la memòria lluitadora, fomentant un esport on hi capiguem totes, o posant una mirada LTGB a les polítiques de salut de forma integral i transversal. Construïm un oci alternatiu inclusiu que no faci cribratges en funció de la classe i/o de la raça, que no col·labori amb el macro empresariat que precaritza les nostres vides.
EXIGIM un canvi radical a la direcció de les polítiques públiques LGTBI del govern i la total implementació de la llei 11/2014 en tots els àmbits socials i polítics. A Catalunya disposem d'una llei pensada, dissenyada i conquerida per les entitats LGTB que garanteix que les persones LGTBI tenim marcs legals de respecte i acció positiva enfront de la desigualtat i la violència discriminatòria.
CELEBREM cada conquesta de drets per a la gent LGTBI. En cada àmbit. Conscients dels límits institucionals i amb el convenciment que no serem lliures fins que ho siguem arreu i que per a això caldra transformar de forma estructural les bases que sustenten el sistema capitalista i patriarcal.
LLUITEM contra l'heteropatriarcat i totes les seves expressions.
El 28 de juny és sempre una diada de lluita per prendre totes les eines al nostre abast per enderrocar els jous de l'odi. Referents no ens en falten per fer-ho. En la memòria tenim a les dissidents sexuals i de gènere a Stonewall plantant cara a les batudes policials, a les trans encapçalant la primera manifestació per l'alliberament gai a Barcelona, a les lesbianes visibles i sense por en tots els llocs on no se les esperava, a les activistes dient que cap bus transfòbic passejaria amb tranquil·litat per les nostres ciutats. Lluitem contra el pinkwashing que tenyeix de rosa la discriminació la militarització i el patiment de moltes persones arreu del món, i la perseució a les persones migrades que s'acarnissa en el col.lectiu LGTBI. Lluitem contra la mercantilització de les nostres vides, perquè en el desenvolupament integral de la vida no hi ha prou amb un barri, una discoteca, o una sauna, necessitem poder desenvolupar-la en tots els àmbits de la vida, sense por i amb garants de no ser discriminades.
Són punt de partida. Referents. Existeixen. Fem-ho.
Perquè existim.