La CUP considera que s’han assolit els objectius en la investigació del cas 3% i donen el relleu a les institucions implicades
Els anticapitalistes es retiren de l’acusació popular després de tres anys personats
Des de l’any 2017 la CUP figurava com a acusació popular en el cas de corrupció del 3%. La formació anticapitalista valora que els objectius principals pels quals va decidir personar-se com a acusació popular han estat acomplerts i destaca aquelles funcions imprescindibles que ha dut a terme durant la fase d’instrucció i d’investigació per tal de poder garantir que no hi havien pactes ni maniobres que busquessin la impunitat d'aquells que presumptament haurien extret de l'erari públic grans quantitats de diners. La CUP considera que s’ha fet visible el compromís de l’organització en la lluita contra la corrupció i ha decidit retirar-se de l’acusació, tal i com ha fet públic Eldiario.es, per donar pas a les institucions perjudicades - Generalitat i ajuntament de Sant Cugat -, que han decidit recentment presentar-se com a acusació particular.
Després de tres anys, el passat 31 de juliol la CUP va rebre la notificació de la interlocutòria que posava fi a la fase d’investigació i de la qual se’n deriva l’existència d’indicis de criminalitat contra 31 persones físiques i 16 persones jurídiques, entre elles Germà Gordó, CDC i el PDECAT, i paral·lelament es coordinava l’estratègia jurídica amb l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès on la CUP forma part de l’equip de govern, perquè aquest es personés com a acusació particular.
Per la formació, la presència del món municipal a la causa és imprescindible per tal de poder contribuir en les diligències d’investigació amb l’aportació completa de la documentació necessària per investigar els fets, exercir les accions penals perquè s’investiguin els presumptes delictes comesos i les accions civils per tal de recuperar els imports defraudats. Són les administracions afectades les que poden col·laborar més eficientment en la lluita contra la corrupció.